Avocații fostului președinte american au informat instanța că Donald Trump nu poate depune garanția de 464 de milioane de dolari, în dosarul în care a fost găsit vinovat de fraudă privind supraevaluarea averii. Conform acestora, Trump ”întâmpină dificultăți insurmontabile” în a găsi o companie de asigurări pentru a acoperi suma. ”Pârâții s-au confruntat cu dificultăți insurmontabile în obținerea unei garanții pentru suma totală de 464 de milioane de dolari”, conform avocaților, care au precizat că Trump a contactat peste 30 de companii de asigurări.

Donald Trump trebuie să depună o garanție pentru întreaga sumă, de 464 de milioane de dolari, până săptămâna viitoare. Astfel, procurorul general din New York, Letitia James, va putea începe demersurile pentru a recupera suma dispusă de instanță, chiar în timpul apelului.

La mijlocul lunii februarie, Donald Trump a fost găsit vinovat în procesul de fraudă privind supraevaluarea averii. Procurorul general al New York l-a acuzat pe Trump și pe cei doi fii adulți ai săi, Eric și Donald Jr, că și-au supraestimat averea cu 3,6 miliarde de dolari pe an, timp de un deceniu, pentru a păcăli băncile și companiile de asigurări să-i ofere condiții de împrumut mai bune.

Sursă: CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday