Într-o postare pe X, Ron DeSantis anunță că se retrage din cursă, în ciuda faptului că s-a clasat al doilea în alegerile primare din Iowa, și că îl va susține pe Donald Trump, “pentru că nu vede o cale clară spre victorie”.

După ce a câștigat postul de guvernator în Florida, anul trecut, DeSantis a fost privit drept candidatul cu cele mai bune șanse de a-l învinge pe Donald Trump în alegerile interne. Ieșirea sa relativ timpurie din cursă subliniază mâna de fier cu care fostul președinte controlează încă Partidul Republican, observă Reuters. DeSantis era “un moștenitor natural al lui Trump datorită stilului său combativ și a opiniilor profund conservatoare”.

Dar campania sa electorală nu a dat rezultate, iar el a depășit-o cu greu pe Nikki Haley chiar în Iowa, un stat profund conservator, care a votat oricum masiv (peste 51%) cu Trump.

Următoarele alegeri republicane sunt în New Hampshire, un stat mult mai liberal, unde Haley are, teoretic o șansă. Retragerea lui DeSantis și susținerea lui pentru Trump pune acum sub semnul întrebării șansele lui Haley de a mai câștiga în New Hampshire.

Fostă ambasadoare a SUA la ONU, Nikki Haley, este acum ultimul republican rămas în cursa republicană ca alternativă la Donald Trump. Câștigătorul alegerilor interne va deveni apoi candidatul republican la alegerile prezidențiale care îl va înfrunta pe actualul președinte, Joe Biden.

Reuters mai notează că peste 70% dintre republicani au o opinie favorabilă despre Trump, dar Haley este favorita republicanilor moderați, iar sondajele mai arată că ea ar avea mai multe șanse decât Trump să îl învingă pe Biden.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday