Votul a fost unul strâns, cu 179 de voturi “pentru”, 171 “împotrivă” și nicio abținere. Sanchez a primit sprijin din partea partidelor pro-independență din Catalonia și Țara Bascilor, cu care partidul său (PSOE) a încheiat acorduri separate. În schimbul voturilor, PSOE a promis că va iniția un proiect de lege pentru amnistierea celor condamnați pentru organizarea referendumului pentru independența Cataloniei, în 2017.

Au votat împotrivă Partidul Poporului (conservator) și formațiunea de extremă dreapta Vox. Victoria lui Sanchez ar putea pune capăt unei crize politice începute în mai, când chiar el a anunțat că vor avea loc alegeri anticipate. La capătul scrutinului din iulie, niciun partid nu a obținut majoritatea în parlament.

Înțelegerea sa cu formațiunea Junts a stârnit un val de proteste în marile orașe spaniole. În weekend, 80 de mii de persoane au ieșit în stradă la Madrid, alte 50 de mii în Sevilla și 30 de mii la Granada. Chiar și la Barcelona, cel mai important oraș din regiunea Catalonia, au manifestat 6.000 de oameni.

Surse: Reuters, Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday