Poliția din Madrid a estimat că 80 de mii de oameni au ieșit în stradă, în timp ce la Seviila au fost 50 de mii, iar la Granda 30 de mii. Și la Barcelona, cel mai important oraș din regiunea Catalonia, au manifestat 6.000 de persoane. Alte demonstrații au avut loc la Malaga, Palma și Valencia. 

Conform înțelegerii încheiate joi între partidul premierului în funcție și formațiunea separatistă catalană Junts, formațiunea va susține în parlament următorul guvern format de Pedro Sanchez, iar acesta din urmă va iniția o lege pentru amnistierea persoanelor condamnate pentru referendumul de independență a Cataloniei, desfășurat în 2017.

În urma alegerilor anticipate din iulie, niciun partid nu a obținut majoritatea, astfel că formațiunea premierului Sanchez a trecut la negocieri cu partidele mici, inclusiv cele de separatiste și de extremă stânga, pentru a forma guvernul. Votul de învestitură va avea loc săptămâna viitoare.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday