Oficiali guvernamentali au declarat pentru The Guardian că premierul ia în considerare să adopte o politică anti-fumat în stilul celei neozeelandeze, introdusă în decembrie anul trecut.

Concret, Noua Zeelandă a majorat constant vârsta legală pentru fumat, astfel încât tutunul să nu mai fie vândut niciodată generaţiilor născute după ianuarie 2009. De asemenea, există speculaţii că Rishi Sunak ar putea adopta inclusiv politica de reducere a conţinutului de nicotină al produselor din tutun și comercializarea exclusivă în magazinele specializate a acestora, ci nu în supermarket-uri sau alte magazine. 

Referitor la planul premierului Rishi Sunak, un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: “Fumatul este un obicei mortal, ucide zeci de mii de oameni în fiecare an și reprezintă o povară uriașă pentru NHS și economie. Dorim să încurajăm cât mai mulți oameni să renunțe la fumat și să ne îndeplinim obiectivul de eradica fumatul până în 2030”.

Separat, guvernul analizează opţiunea de a adăuga mesaje anti-fumat la interiorul pachetelor de țigări şi chiar interzicerea țigărilor de tip vape de unică folosință, după ce au decis că aceste dispozitive se adresează în mare parte copiilor şi sunt imposibil de reciclat.

Măsurile îndreptate împotriva fumatului fac parte dintr-o nouă campanie a lui Rishi Sunak, axată pe consumatori, înainte de alegerile de anul viitor.

Anterior, Marea Britanie a lansat un program de reducere a numărului de fumători, prin oferirea de ţigări electronice pentru circa un milion dintre aceştia, şi a iniţiat un program prin care femeile însărcinate vor primi stimulente financiare ca să renunţe la viciu.

Surse alternative: The Guardian, The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday