Asociația consiliilor locale din Anglia și Țara Galilor, a declarat că este esențial ca interdicția să intre rapid în vigoare, deoarece Uniunea Europeană a propus o interdicție din 2026, iar Franța le va interzice din decembrie, anul acesta.

Autoritățile locale susțin că, săptămânal, în Anglia și Țara Galilor sunt aruncate 1,3 milioane de vape-uri de unică folosință (țigări electronice cu arome, care scot vapoi în loc de fum) și că, în anumite cazuri acestea au provocat incendii în camioanele care colectează gunoiul. Vape-urile de unică folosință sunt concepute ca o singură unitate, iar bateriile nu pot fi separate de plastic, ceea ce le face aproape imposibil de reciclat.

În același timp, autoritățile locale spun că sunt preocupate de impactul pe care îl are vapingul asupra copiilor și tinerilor. Reprezentantul companiilor care comercializează dispozitive de vaping a declarat pentru BBC că acestea “există de peste un deceniu și oferă un produs accesibil, la preț scăzut, care îi ajută pe fumători să renunțe la fumat”.

Sursa: Reuters

Foto: Polina Zubko | 158771189/ Bulat Silvia Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday