Arestările au avut loc în mai multe zone din Italia în cadrul unei ample operaţiuni, “Karpanthos”, îndreptate împotriva mafiei calabreze ‘Ndrangheta, arată un comunicat al Poliţiei Italiene. Operaţiunea, la care au fost mobilizaţi peste 400 de oameni ai legii, a fost condusă de procurorul Nicola Gratteri, unul dintre cei mai cunoscuți anchetatori antimafia din Italia.

În comunicat se menţionează că 38 de persoane au fost închise, iar numeroase altele au fost plasate în arest la domiciliu sau au primit interdicție de a părăsi localitatea.

În mai, alte 108 persoane afiliate mafiei ‘Ndrangheta au fost arestate în Italia şi Germania în urma unei ample operaţiuni comune, “Eureka”, la care au participat Italia, Germania, Belgia, Franța, Portugalia și Spania. Anterior, Pasquale Bonavota, capul ‘Ndrangheta şi unul dintre cei mai periculoși criminali, a fost arestat la Genova.

‘Ndrangheta din Italia a detronat mafia siciliană Cosa Nostra ca fiind cea mai puternică organizație mafiotă din țară și s-a extins la nivel mondial, în special în Europa.

Sursă: Reuters

Foto: Brian Scantlebury | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday