“Operațiunea Eureka” a fost rezultatul a peste trei ani de investigație comună la care au luat parte Italia, Germania, Belgia, Franța, Portugalia și Spania. Persoanele arestate sunt acuzate de spălare de bani, evaziune fiscală, fraudă, trafic de droguri, asociere de tip mafiot și trafic și deținere de arme.

Poliția italiană precizează că a efectuat 108 arestări în întreaga țară. În Germania, patru arestări au avut loc în landul Bavaria, 15 în Renania de Nord-Westfalia și 10 în Renania-Palatinat.

Procurorii italieni și belgieni cred că grupul mafiot a traficat aproape 25 de tone de cocaină, între octombrie 2019 și ianuarie 2022, și că a direcționat veniturile din Calabria către Belgia, Olanda și țări din America de Sud.

Gruparea mafiotă ‘Ndrangheta își are rădăcinile în regiunea Calabria din sudul Italiei. Este cea mai puternică grupare din țară, după ce a depășit Cosa Nostra, și una dintre cele mai mari rețele criminale din lume, scrie Reuters. Săptămâna trecută, capul ‘Ndrangheta a fost arestat în Genova. Pasquale Bonavota se afla pe lista celor mai periculoși criminali și era căutat din 2018. 

Sursă: Reuters

Foto cu caracter ilustrativ, sursa: Deanpictures | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday