Pasquale Bonavota, în vârstă de 49 de ani, a fost condamnat, în 2018, de un judecător din Calabria la închisoare, fiind acuzat de omucidere și asociere la un grup mafiot. Acesta a fost dat în urmărire din noiembrie 2018.

Poliția l-a arestat în această dimineață, când ieșea dintr-o catedrală din Genova, nordul Italiei. Conform The Guardian, care citează presa locală, Pasquale Bonavota avea asupra sa un act de identitate fals.

Bonavota este considerat capul grupării mafiote `Ndrangheta, care îi include și pe cei doi frați ai săi. Aceasta are sediul în localitatea Sant’Onofrio din provincia Calabria, din sudul Italiei, însă operează în nordul țării, în regiunile Piemont și Liguria, dar și în jurul Romei.

A fost acuzat de uciderea a două persoane în 2004 și 2014, însă sentința a fost anulată în 2021. Este implicat însă într-un alt proces în care 300 de persoane sunt acuzate de crimă organizată, iar Pasquale Bonavota este considerat cel care a luat cele mai importante decizii în aceste cazuri. 

`Ndrangheta este cea mai puternică și mai bogată grupare mafiotă din Italia, acționând în 40 de țări și conducând una dintre cele mai mari rețele de trafic de droguri din Europa.

Arestarea lui Bonavota are loc la trei luni după arestarea șefului mafiei siciliene Matteo Messina Denaro. Șeful Cosa Nostra a fost căutat timp de 30 de ani.

Sursa: The Guardian

Foto: Bestravelvideo .com | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday