Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt interimar al NATO, Dylan White. Acesta a fost informat de Ambasadorul României la NATO că Armata Română a găsit pentru a treia oară fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia, pe teritoriul țării.

Dylan White a afirmat că NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat”, însă a dat asigurări că alianța este în continuare solidară cu România și că monitorizează situația, păstrând dialogul cu autoritățile.

Reamintim că astăzi MApN a identificat, pentru a treia oară, “elemente ale unei posibile drone”, în zona localităților Nufărul și Victoria. În urma analizelor efectuate de experți s-a ajuns la concluzia că acestea sunt similare cu cele folosite de Rusia. Ministrul român de Externe l-a convocat pe șeful misiunii diplomatice a Rusiei la București pentru explicații.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday