Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe “a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi” și a transmis că “îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse”. 

Pe fondul identificării în cursul zilei de 13 septembrie de noi fragmente de dronă similară cu cele folosite de armata rusă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri, în județul Tulcea, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm față de violarea, din nou, a spaţiului aerian al României. Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene şi a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România şi Ucraina şi, totodată, cere respectarea normelor de drept internațional, inclusiv a inviolabilității spațiului aerian al României“, informează MAE, citat de Agerpres.

Cu puțin timp înainte, Ministerul Apărării a confirmat că fragmentele identificate în apropiere de localitatea Nufăru sunt “dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă”. A transmis că elementele au fost găsite la 1,5 kilometri Est de Nufăru și urmează să fie expertizate tehnic.

Anterior, pe 10 septembrie, însărcinatul cu afaceri al Rusiei la Bucureşti a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a i se transmite protestul faţă de violarea spaţiului aerian al României de către dronele rusești, în proximitatea frontierei cu Ucraina, după ce autoritățile române au descoperit resturi de dronă pe 5 și 9 septembrie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday