Enrique Tarrio, în vârstă de 39 de ani, a fost găsit vinovat de către un juriu din Washington, DC, pentru dirijarea asaltului asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021. Acesta nu se afla însă alături de ceilalți membri și simpatizanți Proud Boys, fiind arestati.

Procurorii au susținut că Tarrio a acționat “ca un general, mai degrabă decât ca un soldat” și că “singurul motiv pentru care nu a <<mărșăluit>> alături de ceilalți la Capitoliu este acela că a fost arestat încă de la sosirea sa în Washington DC și i s-a interzis să părăsească districtul”. Aceştia au decis că “propagandistul iscusit” a făcut “mult mai mult rău decât ar fi putut face ca un revoltat individual” și că “sentința sa ar trebui să reflecte acest lucru”.

Unul dintre avocaţii liderului a susţinut că nu ar trebui să fie acuzat de terorism, deoarece a fost un patriot rătăcit care a crezut că salvează ţara”, însă judecătorii au respins argumentele. Tarrio însuși a făcut apel pentru clemență, insistând că nu este un fanatic politic. “Provocarea de daune sau schimbarea rezultatelor alegerilor nu a fost scopul meu”, a susţinut acesta.

Deşi procurorii ceruseră o pedeapsă mai mare, de 33 de ani pentru Tarrio, acesta a primit totuşi cea mai aspră sentinţă dintre liderii grupării condamnaţi până în prezent. În ultima săptămână alţi doi lideri, Joe Biggs şi Dominic Pezzola, au fost condamnaţi la 17, respectiv zece ani de închisoare pentru fapte ilicite legate de revolta de la Capitoliu. 

Sursă: DW

Foto: Wirestock | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday