Dominic Pezzola, în vârstă de 46 de ani, fost angajat al Marinei Americane și este condamnat pentru agresiuni asupra poliției și obstrucționarea unei proceduri legale. Este singurul dintre cei judecați care nu este acuzat și de conspirație.

Conform BBC, în fața judecătorilor Dominic Pezzola și-a exprimat regretul pentru unele acțiuni din ziua de 6 ianuarie, iar mama, soția și fiica sa s-au adresat judecătorului, susținând că Pezzola este de fapt o persoană bună. Soția lui s-a plâns chiar că cele două fiice au devenit victime ale agresiunii la școală din cauza acestei situații. 

Dominic Pezzola a apărut într-un videoclip, din ziua revoltei, în care fuma, în clădirea Capitoliului, ceea ce el a numit “un trabuc al victoriei”.

Membrii grupării extremiste Proud Boys, care a apărut în urmă cu șapte ani, au acționat ca susținători ai lui Trump, fiind printre primii care au luat cu asalt Capitoliul pe 6 ianuarie 2021. Toate acestea în încercarea de a opri Congresul să ratifice victoria lui Joe Biden.

Pezzola și Nordean, care urmează de asemenea să își afle sentința, au fost judecați alături de alți trei membri ai organizației, inclusiv Enrique Tarrio, Joe Biggs și Zachary Rehl. Ieri, Biggs și Rehl au fost condamnați la 17, respectiv, 15 ani de închisoare, iar Tarrio urmează să fie condamnat săptămâna viitoare, riscând până la 33 de ani de închisoare.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday