Joe Biggs a fost găsit vinovat de către un juriu din Washington, DC, pentru mai multe acuzații, cum ar fi conspirație, obstrucționarea unei proceduri oficiale, obstrucționarea aplicării legii, distrugerea proprietății guvernului, complicitate și instigare la violență. Judecătorii au concluzionat că scopul lui Biggs a fost de a împiedica cu forța transferul de putere de la Donald Trump către Joe Biden, președintele ales în toamna anului 2020. 

Judecătorul care a dat pedeapsa a declarat: Natura momentului constituțional în care ne-am aflat în acea zi este ceva atât de sensibil, încât merită o sentință semnificativă”. Inculpatul și-a recunoscut vinovăția, dar a declarat că s-a simțit sedus de moment. Curiozitatea mea a pus stăpânire pe mine. (…) Am vrut să văd ce se va întâmpla”.

Procurorii au cerut o pedeapsă de 33 de ani pentru Biggs, despre care au spus că de ani de zile s-a poziționat în prima linie a acțiunilor violente din politica americană, iar la 6 ianuarie 2021 a căutat, alături de alții,să schimbe cursul istoriei americane”.

A fost a doua cea mai lungă pedeapsă legată de incidentele de la Capitoliu. Stewart Rhodes, fondatorul Oath Keeper, altă grupare extremistă, a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday