Rusia. Două drone s-au prăbușit pe o autostradă din sudul Moscovei, fără a exploda. Zona a fost izolată și, din primele date, nu sunt victime.

Guvernatorul regiunii Kaluga, unde a avut loc incidentul, a scris pe Telegram că cele două drone s-au prăbușit pe autostrada M3, care face legătura între orașele Zhizdra și Duminichi. Traficul pe porțiunea respectivă a fost complet restricționat. Incidentul a avut loc la aproximativ 300 de kilometri de Moscova. 

Oficialul rus a mai transmis că în urma incidentului, dispozitivele nu au explodat, iar zona a fost izolată. Acesta nu a menționat nimic despre o posibilă proveniență a dronelor.

În ultimele zile au avut loc mai multe evenimente similare în Rusia, iar oficialii ruși au dat vina pe ucraineni pentru atacuri. Săptămâna trecută, Moscova a fost atacată cu opt drone, iar câteva persoane au fost rănite. Deși rușii au acuzat Armata Ucraineană, Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a declarat că nu a avut de-a face cu atacul, dar a fost “încântat” de incident. De asemenea, o rafinărie din regiunea Krasnodar, din vecinătatea Crimeei, a fost ținta unui atac cu drone.

Surse alternative: Reuters, CNN

Folosim cookies