Guvernatorul regiunii Kaluga, unde a avut loc incidentul, a scris pe Telegram că cele două drone s-au prăbușit pe autostrada M3, care face legătura între orașele Zhizdra și Duminichi. Traficul pe porțiunea respectivă a fost complet restricționat. Incidentul a avut loc la aproximativ 300 de kilometri de Moscova. 

Oficialul rus a mai transmis că în urma incidentului, dispozitivele nu au explodat, iar zona a fost izolată. Acesta nu a menționat nimic despre o posibilă proveniență a dronelor.

În ultimele zile au avut loc mai multe evenimente similare în Rusia, iar oficialii ruși au dat vina pe ucraineni pentru atacuri. Săptămâna trecută, Moscova a fost atacată cu opt drone, iar câteva persoane au fost rănite. Deși rușii au acuzat Armata Ucraineană, Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a declarat că nu a avut de-a face cu atacul, dar a fost “încântat” de incident. De asemenea, o rafinărie din regiunea Krasnodar, din vecinătatea Crimeei, a fost ținta unui atac cu drone.

Surse alternative: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday