De la începutul războiului civil au existat mai multe cereri de evacuare a cetățenilor străini din zonă, însă acestea au fost respinse din cauza temerilor legate de securitate. Aeroportul din capitala Khartoum a fost închis, iar toate zborurile din zonă au fost deviate.

Acum însă, șeful armatei sudaneze a fost de acord să organizeze operațiunea de evacuare, folosind avioanele de transport militare din capitala Khartoum. Cele două tabere au decis încetarea focului pentru trei zile, pentru a celebra sărbătoarea musulmană Eid al-Fitr.

Arabia Saudită a anunțat de asemenea că organizează evacuarea cetățenilor săi din Sudan, iar armata a informat că aceasta a fost deja realizată.

Sute de persoane au fost ucise și alte câteva mii rănite în Suda după ce, în urmă cu o săptămână, armata și grupul paramilitar RSF au intrat în conflict.  Mai multe state, dar și ONU au cerut încetarea focului și restabilirea păcii în zonă, însă solicitările au fost ignorate.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday