ONU, Uniunea Africană, SUA, Rusia și China au îndemnat ambele părți să oprească operațiunile militare. Armata, fidelă generalului Abdel Fattah al-Burhan, președinte din 2021, se confruntă cu forțele paramilitare ale vicepreședintelui Mohamed Hamdan Dagalo, mai cunoscut sub numele Hemeti. Ambele tabere s-au acuzat reciproc de escaladarea ostilităților în care au fost implicate aviația și lansatoare de rachete.

Ambele părți au pretins că dețin controlul asupra palatului prezidențial și al aeroportului internațional din Khartoum, precum și asupra unor baze militare.

Membrii comunității internaționale doresc revenirea la un acord pentru tranziția la un guvern civil. Liderii civili și militari au discutat despre potențiale acorduri în urma înlăturării dictatorului Omar al-Bashir în 2019, după 30 de ani la putere, și, de asemenea, după lovitura de stat din 2021 care l-a adus pe al-Burhan la putere.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday