Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat că el și ministrul Apărării, Yoav Gallant, au rezolvat diferendele în ceea ce privește reforma judiciară promovată de executiv. Gallant, membru al partidului Likud al premierului, a spus luna trecută că inițiativa reprezintă o amenințare la adresa securității Israelului și a făcut “apel la dialog”.

Israelul a fost marcat de numeroase demonstrații împotriva reformei judiciare inițiată de Cabinetul Netanyahu, despre care criticii spun că va da legislativului prea multă putere asupra sistemului judiciar. 

De asemenea, tensiunile au escaladat și între Israel și țările vecine. Joi, Libanul a lansat peste 30 de rachete peste graniță, iar israelienii au răspuns cu bombardamente în Gaza și sudul Libanului. Au motivat că atacă poziții ale teroriștilor din Hamas.

Lunea aceasta, forțele israeliene au ucis în Cisiordania un băiat de 15 ani și au rănit alte două persoane. Armata israeliană și-a motivat raidul, spunând că încerca să găsească o persoană suspectată de terorism. În aceeași zi, mai mulți miniștri s-au alăturat unui marș organizat de coloniștii evrei din Cisiordania. 

Sursa: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday