Forțele de Apărare Israeliene au precizat că majoritatea rachetelor au fost interceptate și că doar șase au lovit ținte din Israel. Potrivit CNN, este cel mai grav incident de acest gen de la războiul din 2006 purtat de cele două state vecine. În conflictul de atunci au murit aproximativ 1.200 de libanezi și 165 de israelieni.

Spațiul aerian din nordul Israelului a fost închis și nu au fost anunțate victime. Pentru moment, nu se cunoaște autorul atacului, dar militarii israelieni cred că ar fi putut fi provocat de un grup militant palestinian, altul decât Hezbollah.

Armata libaneză a confirmat, de asemenea, că mai multe rachete au fost lansate din sudul țării, fără să precizeze însă de către cine. Armata a menționat că o unitate a găsit lansatoare de rachete și un număr de rachete destinate lansării” în apropierea a două orașe din sud și că “în prezent lucrează pentru a le demonta”.

Tensiunile din regiune sunt la cote ridicate după ce poliția israeliană a luat cu asalt moscheea al-Aqsa din Ierusalim, miercuri, în timp ce credincioșii palestinieni participau la o ceremonie de Ramadan. Poliția a susținut că în interiorul lăcașului de cult s-au baricadat “sute de răsculați”.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday