Obiectul zburător neidentificat, doborât deasupra Canadei, părea a fi, conform oficialilor americani, “un balon mic, metalic, cu o încărcătură utilă legată sub el”. Toate obiectele identificate în ultimele zile în spațiul aerian american nu semănau foarte mult între ele și erau mult mai mici decât balonul chinezesc, arată Consiliul Național de Securitate SUA, care precizează că încă lucrează la recuperarea rămășițelor acestora.

O parte semnificativă din rămășițele balonului chinezesc a fost recuperată din largul coastei Carolinei de Sud. Printre acestea se află și componente electronice, predate FBI-ului pentru investigații suplimentare.

Generalul Glen VanHerck, comandant al NORAD, a precizat că obiectul octogonal avea dimensiuni reduse, ceea ce a îngreunat procesul de țintire. Acesta a refuzat să confirme dacă au fost lansate astfel două rachete, însă trei oficiali din domeniul apărării au dezvăluit pentru presa americană că într-adevăr, obiectul zburător neidentificat de deasupra Lacului Huron nu a fost distrus din prima încercare. 

“Piloții au simțit că folosirea unei rachete ghidate prin radar ar fi avut o probabilitate mai mică de reușită din cauza dimensiunilor reduse ale obiectului. În orice caz, am fost extrem de precauți pentru a ne asigura că limităm potențialele pagube colaterale”, a declarat VanHerck, precizând că a fost folosită o rachetă Sidewinder, care detectează căldura. Același tip de rachetă a fost utilizat pentru a distruge balonul chinezesc în urmă cu o săptămână. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday