Premierul canadian Justin Trudeau a informat populația că  un avion de vânătoare american F-22 a doborât un alt “obiect neidentificat” care a pătruns de data aceasta în spațiul aerian canadian.

Înainte de a fi atacat, acesta a fost analizat de un avion de supraveghere american, capabil să zboare la o altitudine mai mare. Potrivit Ministrului canadian al Apărării, Anita Anad, obiectul are o formă cilindrică și este mai mic decât balonul chinezesc care a survolat spațiul aerian al Americii de Nord săptămâna trecută. Deși nu este un balon, are un aspect similar și, la momentul în care se afla în aer, reprezenta un risc pentru traficul aerian civil, zburand la circa 12 mii de metri, cu puțin peste altitudinea zborurilor comerciale. 

Premierul a mai precizat că, în urma unei discuții cu președintele Joe Biden, s-a decis că obiectul va fi recuperat de forțele canadiene și va fi analizat. 

Este al treilea incident de acest fel din ultima săptămână, un obiect similar fiind detectat și doborât de aviația militară americană vineri seara.

Sâmbătă seara, spațiul aerian de deasupra statului Montana, situat în vestul SUA, a fost închis temporar, după ce a fost detectată o “anomalie radar”, dar niciun obiect nu a fost găsit de către avioanele de vânătoare trimise să investigheze. 

Surse alternative: The Guardian, BBC

Sursa foto: Richard Goldberg | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday