Sundar Pichai, directorul executiv al Alphabet (compania-mamă a Google), a precizat într-un email transmis angajaților și preluat de agențiile internaționale de presă că sunt vizate toate departamentele ale companiei, din întreaga lume, inclusiv cele de resurse umane, producție, funcții corporative și inginerie. Pichai a transmis că își asumă “întreaga responsabilitate pentru deciziile care au adus compania în acest punct.

Trebuie acum să ne concentrăm atenția, să ne recalculăm costurile, și să ne îndreptăm abilitățile și capitalul către cele mai importante priorități, a mai declarat acesta, menționând că Alphabet “are acum în față o oportunitate substanțială, referindu-se la dezvoltarea inteligenței artificiale, considerat un domeniu-cheie, având în vedere că Google se confruntă cu un avans al celorlalte companii concurente pe piață. 

În luna octombrie a anului trecut, compania a raportat venituri sub așteptările analiștilor. Profitul generat a scăzut cu până la 27% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, la 13,9 miliarde de dolari. Sundar Pichai a avertizat atunci că Google va reduce din cheltuieli. Un alt director al Alphabet a precizat că va reduce, în ultimul trimestru al anului trecut, cu mai mult de jumătate numărul de noi locuri de muncă disponibile. 

Google a adoptat în ultimele luni ale anului trecut o serie de decizii în vederea reducerii costurilor, printre care amânarea următoarei generații de laptopuri Pixelbook și renunțarea la serviciul Stadia. În această săptămână, Microsoft a anunțat, de asemenea, că face zece mii de concedieri până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din acest an. În noiembrie, și compania Meta (Facebook) a anunțat că va concedia peste 11 mii de persoane, circa 13% din totalul numărului de angajați, în cadrul unui plan de reducere a cheltuielilor.

Surse: Bloomberg, Reuters

Sursa Foto: Valeriya Zankovych / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday