Microsoft a anunțat că va reduce cu zece mii locurile de muncă până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului fiscal 2023, ceea ce, notează Reuters, reprezintă un semn clar că firmele din domeniul tehnologic se pregătesc pentru o recesiune economică.

Într-o notă internă, citată de Reuters, directorul executiv al Microsoft a motivat decizia prin faptul că clienții doresc să-și optimizeze cheltuielile digitale pentru a face mai mult cu mai puțin” și sunt mai precauți deoarece unele părți ale lumii sunt în recesiune, iar în alte părți se anticipează una“.

Disponibilizările vor duce la o pierdere de 1,2 miliarde de dolari în cel de-al treilea trimestru al anului fiscal 2023, un impact negativ de 12 cenți per acțiune profit. Gigantul tehnologic a început încă de anul trecut să concedieze din angajați. În iulie a disponibilizat mai mulți angajați, iar în octombrie a dat afară circa o mie de angajați. Numărul persoanelor concediate până acum este totuși mult mai mic față de cele disponibilizate de companii precum Amazon, Meta sau Twitter.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday