Alphabet, compania-mamă a Google, a transmis că va închide Stadia pe 18 ianuarie 2023, la trei ani de la lansare, întrucât serviciul de gaming în cloud nu a reușit să atragă suficienți jucători.

Google va rambursa clienților banii pe toate produsele hardware Stadia și pentru jocurile cumpărate. Anul trecut, compania a transmis că va opri dezvoltarea internă a jocurilor video pentru Stadia. Practic, Stadia a fost un serviciu de streaming pentru jocuri, concurent pentru consolele de gaming. Utilizatorii puteau accesa jocurile fără a le descărca, dar aveau nevoie de o legătură permanentă la internet.

Rămânem profund dedicați domeniului jocurilor video și vom continua să investim în noi instrumente, tehnologii și platforme care contribuie la succesul dezvoltatorilor, partenerilor din industrie, clienților și creatorilor, se mai arată în postarea directorului general al Stadia.

Dezvoltatorii de jocuri video se confruntă acum cu o încetinire a cererii, după nivelurile maxime atinse în pandemie. Reuters scrie că perspectivele pe termen scurt privind evoluția Stadia păreau slabe, deoarece nivelurile ridicate ale inflației i-a determinat pe unii utilizatori să-și reducă cheltuielile dedicate divertismentului. 

Sursă alternativă: NY Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday