Platforma, concepută pentru mașinile care dispun de acces la internet, ar folosi infrastructura informatică (software-ul) Snapdragon de la Qualcomm și serviciile cloud ale Salesforce pentru a ajuta producătorii auto să personalizeze experiența utilizatorilor folosind date culese în timp real.

“Șasiul digital” Snapdragon, care este utilizat atât de producătorii de automobile, cât și de furnizorii acestora, oferă vehiculului capacitatea de a se conduce singur, precum și dotări pentru divertismentul pasagerilor și conectivitate în cloud.

Piața de automobile a fost o zonă cheie pentru creșterea producătorilor de cipuri, deoarece cererea pentru componenta esențială a crescut odată cu creșterea în popularitate a vehiculelor electrice și a vehiculelor cu caracteristici autonome.

Miercuri, Qualcomm a prezentat un procesor pentru mașini numit Snapdragon Ride Flex SoC, care se ocupă atât de funcțiile de conducere asistată, cât și de funcțiile și dotările mașinii, inclusiv de partea de divertisment.

Compania japoneză Sony a mai transmis de asemenea, tot joi, că prototipul său de mașină electrică anunțat recent, “Afeela” va folosi tehnologia de la Qualcomm, inclusiv șasiul său digital Snapdragon.

Zilele trecute și Nvidia împreună cu Foxconn au anunțat un parteneriat similar, tot pentru dezvoltarea unei platforme dedicate vehiculelor electrice autonome.

Sursa: Reuters

Foto: Andreistanescu | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday