Sony și Honda, care anul trecut au înființat o companie mixtă care să dezvolte și să producă mașini electrice, au prezentat la Consumer Electronics Show noul brand, denumit Afeela.

În cadrul CES, directorul executiv al noii companii a dezvăluit prototipul, care arată ca un sedan de dimensiuni medii. Mașina va fi construită la una dintre fabricile Honda și, deși nu sunt cunoscute prea multe detalii despre noul vehicul electric, acesta va putea fi comandat în 2025. Primele livrări ale mașinii vor avea loc abia în 2026, în America de Nord.

Potrivit directorului executiv, mașina va fi achipată cu sisteme de siguranță și de asistență pentru șofer de la Honda, în timp ce Sony va dota automobilul cu funcții interactive și de divertisment. Deasupra barei de protecție din față a mașinii se va afla un ecran exterior îngust, numit “media bar”, care va permite vehiculului să afișeze informații și să interacționeze cu persoanele din afara acestuia. În plus, automobilul va fi dotat cu 45 de camere și senzori, atât în interior, cât și exterior, iar unele dintre acestea ar putea fi folosite pentru a detecta starea șoferului.

Parteneriatul ar putea ajuta Honda să își accelereze trecerea la vehiculele electrice, care până în prezent a fost un proces destul de lent. Anul trecut, Honda anunța un plan de 40 de miliarde de dolari, prin care va produce 2 milioane de vehicule electrice pe an, până în 2030. Compania vrea să lanseze 30 de modele electrice până la finalul acestui deceniu.

Surse alternative: CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday