Foxconn a anunțat că va fabrica calculatoare de bord pentru automobile, pe baza cipului DRIVE Orin al Nvidia. Producătorul de cipuri a transmis că acest parteneriat îi va permite să își mărească eforturile de a răspunde cererii tot mai mari de cipuri pentru mașinile automate.

În ultimii ani, companiile care dezvoltă mașini electrice și automate au avut dificultăți în aducerea produselor pe piață, deoarece se confruntă cu o creștere a costurilor și cu dificultăți în accelerarea producției. Nvidia a transmis că tehnologia sa, care include cipuri pentru procesarea în timp real a informațiilor de la senzori, va ajuta Foxconn să depășească unele dintre aceste provocări. În cadrul parteneriatului, compania Nvidia se așteaptă la o oportunitate de piață de 300 de miliarde de dolari în sectorul auto. 

Această cooperare strategică cu Nvidia consolidează soluțiile de conducere inteligente pe care Foxconn le poate oferi. Împreună, dăm industriei posibilitatea de a construi vehicule automate eficiente din punct de vedere energetic, a declarat Eric Yeh, directorul Centrului de Dezvoltare Software al Foxconn.

Foxconn produce mașini electrice pentru Lordstown Motors, dar și produse Apple, precum iPhone și iPad. În octombrie, aceasta a declarat că speră să construiască mașini pentru compania Tesla, cu scopul de a-și diversifica activitatea.

Surse alternative: Nvidia, Euronews

Foto: Michael Vi | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday