Joe Biden respinge anexarea regiunilor din Ucraina și răspunde acuzațiilor lui Putin privind sabotarea conductei Nord Stream: “Minte! Trebuie să apărăm infrastructura critică. Nu ascultați ce spune Putin!”.

Joe Biden a susținut o declarație de presă despre uraganul Ian, care face ravagii pe Coasta de Est a SUA, dar la final a avut și câteva remarci despre anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia, despre care a spus că aliații NATO și SUA nu le vor recunoaște niciodată ca făcând parte din Federația Rusă.

Despre avariile la conductele Nord Stream, Biden a afirmat că “a fost un act deliberat de sabotaj, iar rușii mint când zic că noi suntem de vină. Trebuie să apărăm infrastructura critică. Nu ascultați ce spune Putin“, a mai transmis Biden, care a precizat că SUA vor continua să livreze armament Ucrainei.

Reamintim că anterior, Putin a acuzat “anglo-americanii” că s-ar afla în spatele sabotării conductelor Nord Stream și a numit Germania, Japonia și alte țări democratice ca fiind țări ocupate de “puterea colonială americană”.

Președintele american a subliniat că “vom apăra fiecare centimetru din teritoriul aliaților NATO și nu ne vom lăsa intimidați de Putin”. Biden a mai adăugat că acțiunile recente ale lui Vladimir Putin “sunt un semn că se zbate, organizând o mascaradă“. Nimeni nu poate lua teritoriile vecinilor“, a mai transmis Biden.

Folosim cookies