Joe Biden a susținut o declarație de presă despre uraganul Ian, care face ravagii pe Coasta de Est a SUA, dar la final a avut și câteva remarci despre anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia, despre care a spus că aliații NATO și SUA nu le vor recunoaște niciodată ca făcând parte din Federația Rusă.

Despre avariile la conductele Nord Stream, Biden a afirmat că “a fost un act deliberat de sabotaj, iar rușii mint când zic că noi suntem de vină. Trebuie să apărăm infrastructura critică. Nu ascultați ce spune Putin“, a mai transmis Biden, care a precizat că SUA vor continua să livreze armament Ucrainei.

Reamintim că anterior, Putin a acuzat “anglo-americanii” că s-ar afla în spatele sabotării conductelor Nord Stream și a numit Germania, Japonia și alte țări democratice ca fiind țări ocupate de “puterea colonială americană”.

Președintele american a subliniat că “vom apăra fiecare centimetru din teritoriul aliaților NATO și nu ne vom lăsa intimidați de Putin”. Biden a mai adăugat că acțiunile recente ale lui Vladimir Putin “sunt un semn că se zbate, organizând o mascaradă“. Nimeni nu poate lua teritoriile vecinilor“, a mai transmis Biden.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday