“Bine ați venit acasă, în patria voastră istorică”, le-a transmis președintele rus locuitorilor din teritoriile ucrainene anexate, reluând retorica sa conform căreia Ucraina face parte din Rusia. Vladimir Putin s-a adresat mulțimii adunate în Piața Roșie din Moscova, după ce a semnat decretele de anexare a regiunilor Donețk, Luhansk, Zaporijie și Herson. A fost însoțit pe scenă de liderii pro-ruși ai celor patru regiuni. Ministerul rus de Interne susține că sunt peste o sută de mii de oameni în centrul capitalei.

Într-un discurs catalogat de publicațiile internaționale drept “teatral”, care a durat doar cinci minute, Putin a promis că “victoria va fi a noastră“. Președintele rus a mai spus că țara sa “își deschide inima” ucrainenilor.

Dragi prieteni, vom face totul pentru a ne susține frații și surorile din Zaporijie și Herson, precum și din Donețk și Luhansk. (…) Am devenit mai puternici pentru că suntem împreună. Avem adevărul. Iar adevărul înseamnă putere. Înseamnă victorie. Victoria va fi a noastră!“, a afirmat Vladimir Putin în fața miilor de oameni care au fluturat drapelul Rusiei în Piața Roșie.

Surse: The Guardian, Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday