După ceremonia de la Castelul Balmoral din Scoția, Liz Truss va călători la Londra, unde va susține o conferință de presă la sediul guvernului din Downing Street. Este așteptată ca în cursul zilei de astăzi să anunțe și componența noului cabinet. Liz Truss devine al 15-lea premier al Marii Britanii din timpul domniei Reginei Elisabeta a II-a, fiind totodată a treia femeie prim-ministru din acest interval.

Pentru prima dată în cei 70 de domnie ai Reginei, noul premier al Marii Britanii este desemnat în Scoția, la Castelul Balmoral. În urmă cu o săptămână, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a transmis că Regina Elisabeta a II-a nu va putea călători aproximativ 1.600 de km dus-întors, din Scoția spre Londra.

Liz Truss, ministru de Externe în Cabinetul Johnson, a câștigat cursa internă din Partidul Conservator. Liz Truss și Rishi Sunak, ministrul de Finanțe, erau ultimii doi candidați rămași în cursa pentru conducerea partidului și șefia guvernului britanic.

Surse alternative: BBC, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday