Armata Chinei a anunțat că a finalizat exercițiile demarate în urmă cu o săptămână, dar va efectua în mod regulat patrulări și va continua să exercițiile de pregătire militară în zonă, pentru a fi pregătită oricând de luptă.  Potrivit experților, acesta poate fi un semn că, în ciuda unei relative relaxări a situației, Beijingul va menține presiunea asupra insulei secesioniste.

China a continuat încă trei zile exercițiile militare, programate inițial să se încheie duminică. În urmă cu două zile a anunțat că deschide manevre militare suplimentare în Marea Chinei de Est. Ulterior, și Taiwanul a anunțat exerciții militare defensive “cu muniție reală”.

China a fost înfuriată de vizita la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, și a ales să facă o demonstrație masivă de forță în jurul insulei pe care o consideră parte a teritoriului său. Exercițiile de săptămâna trecută au inclus lansări de rachete balistice pe deasupra Taiwanului și simularea unor atacuri navale și aeriene în șase zone din jurul insulei, care a fost de facto blocată. Autoritățile de la Taiwan au acuză China că a profitat de vizita lui Pelosi pentru a exersa o invazie, dar președintele american Joe Biden a declarat că lucrurile nu vor merge dincolo de limita unor exerciții militare.

Sursă: Reuters.

Foto: Dilok Klaisataporn | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday