La scurt timp după ce China a anunțat prelungirea exercițiilor militare din jurul Taiwanului, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a adăugat că aceste exerciții sunt normale, întrucât “Taiwanul este parte a Chinei, iar antrenamentele se desfășoară astfel în apele noastre teritoriale”. Oficialul mai susține că exercițiile “respectă normele naționale și internaționale”.

În acest context, oficiali din Taiwan au anunțat că vor desfășura, marți și joi, exerciții militare cu muniție reală, simulând apărarea în cazul unei invazii din partea Chinei. Exercițiile militare desfășurate de Taiwan vor include sute de militari și aproximativ 40 de tunuri, a precizat un oficial taiwanez pentru AFP, care susține că erau programate dinaintea tensiunilor recente cu China, doar că nu au fost anunțate.

Reamintim, China a anunțat că va efectua exerciții militare cu muniție reală ca urmare a vizitei lui Nancy Pelosi în Taiwan. Acestea ar fi trebuit să se încheie ieri, însă Armata Chinei a anunțat astăzi că ele vor continua.

Surse alternative: Reuters, Le Figaro

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday