Joseph Wu, ministrul taiwanez de Externe consideră că statul chinez nu ar fi putut să pregătească armamentul, atacurile cibernetice și campania de dezinformare într-un timp atât de scurt după vizita lui Nancy Pelosi. El arată că această vizită a fost doar pretextul pe care armata chineză îl aștepta pentru o pregătire a invaziei. “Exercițiile militare la scară largă, lansările de rachete, atacuri cibernetice, campania de dezinformare și constrângere economică, toate reprezintă un atac asupra moralului populație din Taiwan”, a spus Wu, care a cerut apoi sprijin internațional pentru a proteja „pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan”.

Președintele american Joe Biden a declarat că este îngrijorat de acțiunile Chinei, dar consideră că aceasta nu va face mai mult decât a făcut deja. Declarația lui Biden sugerează că americanii nu au informații privind iminența unei invazii din partea Chinei.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday