Nava VSS Unity, cu piloții Dave Mackay și CJ Sturckow la comenzi, a fost transportată la altitudinea de 13 km de avionul său “mamă”, Eve, înainte de a fi eliberată pentru a aprinde motorul rachetei sale. A urcat apoi rapid până la marginea spațiului, atingând pe parcurs o viteză de trei ori mai mare decât cea a sunetului (Mach 3). A atins înălțimea de 89 km și apoi a aterizat pe Pământ. 

A fost a șasea oară când Unity a efectuat o ascensiune, în programul său de testare de cinci ani, dar a marcat o premieră prin lansarea de pe pista centrului comercial construit special în New Mexico, numit Spaceport America.

În decembrie, primul test de zbor spațial cu echipaj uman a fost întrerupt deasupra statului New Mexico, pentru că secvența de aprindere pentru motorul rachetei nu s-a finalizat, dar piloții au ajuns cu bine înapoi la sol.

CEO-ul Michael Colglazie a declarat că “A fost un zbor atât de perfect. Vom extrage datele de pe navă și le vom oferi Administrației Aviației Federale (FAA). Asta va fi predarea temelor noastre. Credem că acum am colectat tot ce ne trebuie pentru a obține licența”. Este de așteptat ca FAA să licențieze Virgin Galactic spre sfârșitul anului. Compania are aproximativ 600 de rezervări pentru bilete de zboruri viitoare, vândute la prețuri cuprinse între 200 de mii și 250 de mii de dolari. Nava Unity este concepută pentru șase pasageri plus cei doi piloți.

Sursa: Virgin Galactic.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday