Uniunea Salvați România solicită declasificarea de urgență a raportului prezentat de Carmen Dan, în termen de 24 de ore. În caz contrar, va ataca decizia în instanță, conform unei postări pe pagina oficială de Facebook a USR. 

USR cere ca ministrul de Interne să răspundă la următoarele întrebări mâine, în fața comisiei de apărare din Parlament: 

1. De ce și-a întrerupt concediul și a fost la sediul MAI în seara de 10 august, dacă nu a influențat în niciun fel în intervenţia jandarmeriei?

2. Unitățile teritoriale ale jandarmeriei se dislocă la ordinul Ministrului de Interne. A dat ordinul pentru deplasarea la București a unităților din Dolj și Prahova și alte 2 județe. Dacă da, de ce?

3. A avut în seara de 10 august convorbiri/mesaje în orice formă, cu Cazan, Sindile, Paraschiv? Dacă da, care e conținutul acestora?

4. S-a întrunit, chiar și informal, un comitet operativ pentru mitingul din 10 august? Dacă a fost informal, există documente oficiale care să consemneze ce s-a discutat/decis?

5. Cine a decis clasificarea ca secret de serviciu a raportului și de ce dacă informațiile de la serviciile de informații erau doar generalități?

Carmen Dan a declarat duminică, într-o conferință de presă, că o verificare internă a Jandarmeriei a identificat până acum cinci situații de abuzuri împotriva persoanelor care nu au fost violente.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday