Membrii Uniunii Salvați România consideră că este inacceptabil ca statul de drept din România să fie apărat de partenerii externi și nu de reprezentanții instituțiilor din țară, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial.

România nu este cea a corupților pe care i-am văzut aseară la Strasbourg! România nu este a acestei adunări de europarlamentari cu punctaj venit de la Liviu Dragnea şi a celor care au măcelărit încontinuu justiția și care au întors armele împotriva cetățenilor pe 10 august. România este a oamenilor cinstiți care au semnat inițiativa Fără Penali, a celor care au protestat pașnic pe 10 august, a celor care luptă pentru o justiție dreaptă pentru că vor să trăiască într-o țară europeană”transmite președintele USR Dan Barna.

USR menționează că mesajele transmise de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, sunt identice cu cele transmise de USR, de când PSD și ALDE au preluat guvernarea. Dacă PSD-ALDE nu opresc lupta lor împotriva justiției, România riscă să rămână în continuare cu MCV, să se declanșeze art. 7 împotriva țării și, într-un final să piardă și banii europeni.”, se arată în comunicat. 

Reacția lui Liviu Dragnea după dezbaterea de ieri din Parlamentul European arată că liderul PSD are un plan de izolare a României şi de îndepărtare de valorile europene. Dragnea refuză în continuare să asculte criticile liderilor europeni capturând România sub control propriu.”, spun membrii USR. 

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, în cadrul dezbaterii privind situația statului de drept din România în ședința extraordinară a comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European (LIBE), că nu e prea târziu ca instituțiile să dea un pas înapoi și să regândească modificările aduse Legilor Justiției. De asemenea, a spus că evoluțiile recente reprezintă o sursă de îngrijorări.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday