USR va depune depune proiecte de lege pentru a transpune toate recomandările Comisiei de la Veneția în legile justiției și codurile penale, imediat după publicarea rapoartelor oficiale, potrivit unui comunicat de presă publicat după reuniunea Comisiei de la Veneția, care a recomandat autorităților române să repună toate amendamentele într-o dezbatere reală. Comisia a arătat, într-un comunicat de presă, că amendamentele adoptate afectează lupta împotriva corupției și afectează eficiența sistemului de Justiție.

UPDATE: Și liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că partidul pe care îl conduce va iniţia un proiect de modificare a tuturor legilor justiţiei în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia, scrie Hotnews.

„USR consideră că este foarte important ca România să se alinieze la standardele europene în domeniul justiției pentru a dovedi partenerilor externi că lupta anti-corupție rămâne o prioritate a țării noastre. Faptul că România este condusă temporar de un partid al penalilor nu trebuie să afecteze parcursul european al țării noastre.”, se arată în comunicatul de presă.

În același comunicat de presă, USR arată că a insistat în mod constant ca „legile justiției și codurile penale să fie modificate, numai după obținerea unui aviz din partea Comisiei de la Veneția, dar coaliția PSD-ALDE a refuzat solicitarea avizului, de frica unei evaluări internaționale.

Comunicatul integral aici. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday