Submarinul de clasă Ohio USS Georgia a tranzitat luni Strâmtoarea Hormuz, însoțit de două nave de război înarmate cu rachete de croazieră Tomahawk.

Anunțul a venit imediat după ce secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a acuzat milițiile pro-iraniene de atacul cu rachete asupra Ambasadei SUA din Bagdad, duminică. Potrivit CNN, oficialii americani iau în calcul posibilitatea ca Iranul să provoace SUA, la un an de la uciderea generalului Qasem Soleimani, pe 3 ianuarie 2020, în condițiile unei tranziții complicate la Casa Albă. După un răspuns imediat care nu a provocat foarte multe daune, Iranul a promis atunci că va răzbuna moartea generalului Soleimani, dar nu a mai făcut acest lucru din cauza izbucnirii pandemiei.

Duminică, opt rachete au fost lansate asupra zonei rezidențiale din apropierea ambasadei SUA de la Bagdad, dar nu au provocat daune majore, o parte dintre ele fiind interceptate. Iranul a respins acuzațiile lui Pompeo, arătând că și propria ambasadă este situată în aceeași zonă.

În urmă cu o lună, presa americană a raportat că Donald Trump și-a întrebat consilierii militari dacă are opțiunea de a ataca Iranul.

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday