“De ce chiar și simplele declarații cu privire la valorile UE sunt întârziate, diminuate sau blocate pentru alte motive?”, s-a întrebat retoric Von der Leyen în discursul său anual despre starea Uniunii Europene.

Von der Leyen a anunțat că executivul comunitar va prezenta o propunere de înghețare a bunurilor celor considerați responsabili de abuzurile drepturilor omului, similar cu Legea Magnitsky din 2012 din Statele Unite.

Ea a mai spus că nimic nu ar putea justifica intimidarea pe care Turcia o încearcă împotriva Greciei și Ciprului, în estul Mediteranei. „Turcia este și va fi întotdeauna un vecin important. Dar, în timp ce suntem aproape împreună pe hartă, distanța dintre noi pare să crească ”, a declarat președintele Comisiei Europene în fața Parlamentului European.

Raportul anual privind Starea Uniunii a fost publicat anterior și reflectă în special eforturile făcute pentru combaterea efectelor pandemiei.

Transmisie în direct Euronews, de la dezbaterile din PE, pe marginea raportului.


Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday