Medicamentul experimental pentru boala Alzheimer dezvoltat de Acumen Pharmaceuticals, care vizează o formă a proteinei toxice beta-amiloide din creier, a trecut un test de siguranță și va avansa la un studiu mai amplu, a anunțat duminică compania.

Medicamentul, ACI193, a fost bine tolerat în cadrul primului studiu pe oameni, a adăugat compania, care precizează că dintre cei 62 de pacienți, o parte a primit tratament placebo. Rezultatele au fost prezentate duminică la Conferința Internațională a Asociației Alzheimer din Amsterdam.

Medicamentul Acumen țintește o versiune toxică și solubilă a proteinei  care produce modificări în creier, ajungând să distrugă memoria, a declarat într-un interviu Dr. Eric Siemers, director medical al Acumen.

Acumen acționează similar cu medicamentul Leqembi, care țintește o altă formă solubilă și toxică a proteinei amiloid din creier. Leqembi a obținut aprobarea standard în SUA la începutul acestei luni, după ce a demonstrat că poate elimina proteinele respective și încetini evoluția Alzheimer la pacienții aflați în stadii incipiente ale bolii.

În cadrul studiului Acumen, 5 persoane au dezvoltat o afecțiune de umflare a creierului cunoscută sub numele de ARIA-E asociată cu tratamentele care vizează proteina amiloid. Dintre aceștia, doar unul singur a avut simptome, care s-au diminuat după ce administrarea medicamentului a fost oprită.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday