UPDATE: Directorul Fox News, Suzanne Scott, a confirmat că Oleksandra “Sasha” Kuvshynova, consultantul independent al postului de televiziune în Ucraina, a decedat în urma aceluiași atac care a rezultat cu moartea cameramanului Pierre Zakrezewski și cu rănirea colegului acestuia, Benjamin Hall.

Conform CEO-ului Fox, “Sasha avea doar 24 de ani și era consultantul nostru în Ucraina. Ea ajuta echipajele postului să navigheze în Kiev și în zonele înconjurătoare, în timp ce aduna informații și vorbea cu surse. Era incredibil de talentată și a petrecut săptămâni întregi lucrând direct cu întreaga noastră echipă de acolo, non-stop, pentru a se asigura că lumea știe ce se întâmplă în țara ei“.

Știrea inițială:

Pierre Zakrzewski, un fotoreporter și cameraman care lucra de mulți ani pentru Fox News, a fost ucis în Ucraina, a anunțat instituția mass-media. Acesta se afla în Ucraina din luna februarie și era împreună cu colegul său Benjamin Hall, reporter, când vehiculul lor a fost atacat. Nu este clar dacă asupra acestora s-au tras focuri de armă sau dacă au fost vizați de bombardamente. Hall se află în spital, cu numeroase răni la nivelul picioarelor.

Conform directorului Fox, Zakrzewski era un fotoreporter de război veteran, care lucrase pentru televiziune în timpul conflictelor din Irak, Afganistan sau Siria: ”Cu mare tristețe și cu inima grea trebuie să împărtășim vestea din această dimineață despre iubitul nostru cameraman Pierre Zakrzewski. Pierre a fost ucis în Horenka, în afara Kievului, Ucraina”, a anunțat CEO-ul Suzanne Scott.

Talentele sale erau vaste și nu a existat un rol în care să nu fi ajutat în domeniu – de la fotograf la inginer, de la editor la producător – și a făcut totul sub o presiune imensă cu o îndemânare extraordinară. Curajul, profesionalismul și etica sa au fost renumite în rândul jurnaliștilor din fiecare instituție de presă”, a adăugat aceasta.

Decesul lui Pierre Zakrzewski are loc la câteva zile după ce jurnalistul american Brent Renaud a fost împușcat mortal într-o suburbie Kievului.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday