Un jurnalist american a fost împușcat mortal la Irpin, aflat la periferia Kievului, potrivit șefului poliției din capitala Ucrainei, care a publicat fotografii cu pașaportul, legitimația jurnalistului și cadavrul acestuia.”Un alt jurnalist este rănit. Acum încearcă să scoată victima din zona de război”, au postat pe Facebook autoritățile din Kiev.

Potrivit postării, victima ucisă este video-jurnalistul și documentaristul Brent Renaud, câștigător al premiilor Peabody și DuPont, cunoscut pentru relatările poveștilor umanitare din zonele de conflict.

The New York Times a scris pe Twitter “Suntem foarte întristați să aflăm despre moartea lui Brent Renaud. Brent a fost un regizor talentat care a colaborat cu The New York Times de-a lungul anilor. Desi a colaborat cu The New York Times în trecut (cel mai recent în 2015), nu avea niciun contract cu The Times pentru a relata din Ucraina. Informațiile care s-au propagat în media cum că ar fi lucrat pentru The Times sunt bazate pe faptul că avea o legitimație mai veche“.

Surse: Business Insider, DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday