Tudorel Toader susține, într-o postare pe Facebook, că nu intenționează să demisioneze de la Ministerul Justiției. Precizarea are loc după ce a anunțat că a depus cerere să devină notar public, iar Liviu Dragnea și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu acest demers.

Postarea integrală:

 „Simple precizari !
“Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen” – art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018.
Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei.

Precizarea vine după ce Tudorel Toader a depus cerere să devină notar public. Ministrul Justiției solicită ca după intrarea în Uniunea Notarilor Publici să fie suspendat din funcția de notar, având în vedere incompatibilitatea cu funcția de ministru.

Liviu Dragnea declara luni seara că “Este greu de înțeles de ce Tudorel Toader nu a dus până la aprobare ordonanța care ar fi permis actualei conduceri a Inspecției Judiciare să își ducă la capăt mandatul. Vreau să avem o discuție.”

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday