Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că Guvernul ia în calcul sesizarea Curții Constituționale a României, în legătură cu refuzul Președintelui Iohannis de a semna decretele de revocarea a miniștrilor Dezvoltării (Paul Stănescu) și Transporturilor (Șova), și de numire a înlocuitorilor acestora.

Voi redacta un draft de posibilă sesizarea a CCR, între Guvern și Președinte, conflict rezultat din refuzul președintelui de revocarea și numire a miniștrilor. Nu înseamnă că s-a luat decizie, ci doar că vom redacta acest proiect de posibilă sesizare, luni îl voi prezenta, îl vom discuta și apoi cei care au competențele vor decide dacă vor sesiza CCR”, a declarat ministrul Toader.

Tudorel Toader:

„Am fost invitat pentru a exprima un punct de vedere. Cu privire la două chestiuni. în spațiul public național, european, se discută despre modul în care România înțelege să respecte recomandările din raportul MCV. Noi am făcut o analiză la Ministerul Justiției, astfel încât în limitele competenței de legiferarea să vedem cum și cât punem în aplicare din respectivele recomandări. Noi avem la Ministerul Justiției un astfel de material pe care îl vom dezvolta și vineri îl voi prezenta spre analiza.

Al doilea motiv, care este calea de urmat cu privire la faptul că doi miniștri au fost refuzați a fi numiți în Guvernul României. Eu mi-am exprimat punctul de vedere dată trecută, și în scris și în față dvs. Sigur că având convingerea, mi-am menținut punctul de voi de vedere. Voi redacta un draft de posibilă sesizarea a CCR, între Guvern și Președinte, conflict rezultat din refuzul președintelui de revocarea și numire a miniștrilor. Nu înseamnă că s-a luat decizie, ci doar că vom redacta acest proiect de posibilă sesizare, luni îl voi prezenta, îl vom discuta și apoi cei care au competențele vor decide dacă vor sesiza CCR, posibilă sesizarea venind cel mai probabil de la Guvern, dacă va veni.

Reamintim că PSD a propus remanierea a șapte miniștri, însă președintele Iohannis a refuzat să-i revoce pe miniștrii Transporturilor și Dezvoltării, și s-o numească pe Olguța Vasilescu la Transporturi, după ce a semnat decretu de revocare al acesteia din funcție de ministru al Muncii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday