Germania. Bavaria, care împreună cu Renania de Nord-Westfalia au raportat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din țară, limitează întâlnirile la persoanele din doar două gospodării sau grupuri de până la cinci persoane, iar petrecerile și nunțile pot avea maximum 25 de persoane, dacă se desfășoară în interior, și 50 de persoane în aer liber, scrie Reuters. De asemenea, măștile trebuie purtate în zonele publice aglomerate, vizitele la pacienții din spitale și rezidenții din casele de îngrijire vor fi reduse la o singură persoană pe zi. Noile reguli se vor aplica în zonele în care se înregistrează peste 50 de noi infecții la 100.000 de locuitori într-o săptămână. Germania a raportat marți 1.821 de noi cazuri, dintre care 412 în Bavaria, potrivit Institutului Robert Koch.

Marea Britanie, Premierul Boris Johnson a îndemnat marți oamenii să lucreze de acasă acolo unde este posibil, pe lângă măsurile anunțate anterior, pentru a stopa magnitudinea unui al doilea val al pandemiei. Noile restricții vor dura probabil jumătate de an. Marea Britanie a raportat marți 4.926 de noi cazuri de COVID-19, după ce în ziua precedentă au fost înregistrate 4.368 de îmbolnăviri.

Spania a anunțat noi măsuri restrictive pentru populație, care se aplică de la începutul săptămânii – călătoriile din și în 37 de zone din regiunea capitalei Madrid sunt interzise, adunările vor fi limitate la șase persoane, accesul în parcuri și în zone publice restricționat, iar unitățile comerciale se închid la ora 22. Restricțiile se aplică în zonele cu peste 1.000 de infecții la 100.000 de locuitori. Premierul spaniol Pedro Sanchez a declarat că datele arată că la Madrid „rata infecției este dublă față de nivelul național, numărul paturilor de terapie intensivă utilizate este de trei ori mai mare decât în restul țării”. Creșterea a determinat autoritățile să solicite ajutor armatei pentru a ajuta la lupta împotriva creșterii numărului de infectări și părți ale capitalei au fost blocate de proteste.

Cehia. Numărul de spectatori la evenimentele sportive va fi redus începând cu 24 septembrie, în timp ce barurile și restaurantele se vor închide după ora 22:00, potrivit Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday