Toate pub-urile, barurile și restaurantele din Anglia vor fi obligate să se închidă la ora 10 seara, pentru a ajuta la reducerea răspândirii coronavirusului. Măsura va intra în vigoare de joi. Totodată, prin lege va fi permisă doar „servirea la masă”. Restricții similare vor fi luate și în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Nivelul de alertă din Marea Britanie privind Covid-19 a urcat la 4, de la 3 cât era din luna iunie, ceea ce corespunde unui nivel de transmitere “ridicat sau în creștere exponențială”.

Consilierul științific al guvernului, Sir Patrick Vallance, avertizează că dacă nu se iau măsuri suplimentare, Marea Britanie riscă să înregistreze 50 de mii de noi cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie – ceea ce, susține Vallance, ar putea duce la peste două sute de decese pe zi până la jumătatea lunii noiembrie.

Premierul Boris Johnson urmează să se adreseze națiunii marți seară, într-un discurs dedicat modalităților de combatere a virusului și rolului populației în limitare răspândirii acestuia. Marea Britanie a înregistrat luni 4.386 cazuri noi de coronavirus și 11 decese, în creștere față de duminică (3.899). 

Sursa: BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday