În urmă cu scurt timp, Dominic Fritz a anunțat încheierea unui contract de furnizare de gaze naturale către compania de termoficare Colterm, însă cu o durată de numai patru zile. Conform primarului, înțelegerea este valabilă până luni, 1 noiembrie, la ora 7 dimineața.

”Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea căldurii și apei calde în locuințele timișorenilor și în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore până când acest lucru se va simți în calorifere. (…) Deoarece cantitatea de gaz este limitată sistemul va funcționa doar la un nivel minim”, a scris edilul pe Facebook.

Fritz precizează că în această săptămână, Consiliul Local a alocat companiei de termoficare 8,3 milioane de lei, care se adaugă bugetului de 142 de milioane alocat pe parcursul acestui an: ”Dar explozia prețului la gaz la cote fără precedent în istorie a adus companiile de termoficare în România, oricum cu probleme uriașe, într-o situație de pericol real. Tot bugetul local nu mai este suficient să acopere aceste prețuri. Ieri s-a votat în parlament o lege care va acoperi 50% din creșterea prețului la gaz pentru CET-uri prin subvenții de stat, un element important de soluție”.

Miercuri seară, primarul Frtiz anunța încheierea unui contract valabil pentru o săptămână cu un furnizor pe care nu l-a numit, însă în această dimineață a spus că respectiva companie s-a răzgândit și nu a mai semnat contractul.

Pe 26 octombrie, primăria a notificat oficial că E.ON, care a fost furnizorul municipalității până în prezent, a sistat livrările din cauza datoriilor Colterm, intrată între timp în insolvență. Șeful Consiliului Județean i-a cerut lui Dominic Fritz să declare stare de alertă locală.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday