Colonelul Steven McCraw, șeful Departamentului pentru Siguranță Publică din statul Texas, a spus într-o conferință de presă că comandantul celor aproape 20 de polițiști ajunși la școală în urma apelurilor de urgență ”a făcut o greșeală”. Colonelul a explicat că agenții au așteptat zeci de minute sprijinul unei echipe tactice special instruite pentru astfel de situații.

McCraw a adăugat că în acest timp, cel puțin două persoane din interior au sunat de mai multe ori la numărul de urgențe 911. Primul apel a venit la ora locală 12:03, iar o persoană a declarat că mai mulți copii a fost uciși și că alți opt-nouă sunt încă în viață. Printr-un alt apel, la ora 12:47, a fost cerută intervenția imediată a poliției.

Colonelul a precizat că agenții au intrat în sala în care se încuiase atacatorul la ora 12:50, numai după ce echipa tactică a luat cheia sălii de la portarii școlii. Agresorul Salvador Ramos, în vârstă de 18 ani, a ucis 19 copii și doi adulți folosind o armă automată.

Surse alternative: Reuters, BBC, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday